Om

svea valpDen födelsedagspresent som jag minns absolut bäst från när jag var liten var boken ”Hundar”. En tjock bok med alla världens raser presenterade. Jag läste denna mycket noga och den har fortfarande sin givna plats i hyllan. Nu har den såklart fått sällskap av ännu några böcker på temat hund.

Men hundar har inte alltid funnits i familjen. Som liten var det bara fiskar som hölls som husdjur. Jag fick dock upp ögonen tidigt för hundar ändå. Såsmåningom behövde grannarnas hundar en dagmatte och det var ett givet jobb för mig att gå ut med dem varje dag efter skolan.

Drömmen om en egen dvärgschnauzer levde redan då. Det dröjde ända till 1997 innan jag skaffade min första helt egna hund. Vilken känsla, minns den fortfarande. Det enda som stämde med en liten dvärg var dock färgen, svart med vita tecken. Hem till mig flyttade Ruff-Ruff, en schäferblandning på 4 år som behövde ett nytt hem via Hundstallet. Denna underbara och knepiga hund lärde mig mycket och jag hann få nio fina år med honom innan han lämnade oss.

Det var faktiskt Ruffen som hjälpte till att hitta sin husse och starten till min fina familj.

År 2000 var det äntligen dags, till Nykvarn och hämtade lilla söta Celma. Denna gång en ”riktig” dvärgschnauzer i svart/silver. Lycka! Underbara kommentarer fick vi i stil med: Ska hon bli en sån? och så pekade de på Ruffe som såg ut som en svart schäfer men med vita tecken på bröstet bla. Tyvärr visade sig Celma sjuk och passade inte för avel. Hon var med oss i 13 underbara år och fick vara med från att vi bara var två i familjen till att barnen kom och flera flyttar.

2007 blev vi med pudel också, helt otippat. Lilla aprikosa dvärgpudeln Kajsa behövde ett nytt hem och Celma behövde en ny kompis efter att Ruff-Ruff gått bort. Hon är min trogna följeslagerska idag och är aldrig längre bort än ett par meter.

2010 var det så dags att ”fylla på” med en dvärgschnauzer. Celma var jättedålig och vi var säkra på att det inte var så länge kvar. Hon höll dock i tre år till :-) envis som en schnauzer. I maj åkte jag till Charlotte Orre och kennel Chottans och hämtade hem ett fantastiskt litet skägg. Chottans Swedish Swinging Svea. En helt fantastisk tik med ett temperament så underbart. Hon kan charma vem som helst.

2015 tog jag nästa tur till Chottis och denna gång blev det underbara Chottans Cookie som följde med hem. Spännande att se vad det blir av henne framöver. Hon är mycket social och trevlig.

Idag består familjen av mig Emelie och mina tre barn Sonja, Emil och Nils. Hundarna Kajsa och Vera.

Hundar är mitt stora intresse och jag trimmar och klipper hundar sedan flera år. Min dotter Sonja har också fått mig att få upp ögonen för hästar och jag började rida samtidigt som henne. Vem vet, snart står det väl en häst i friggeboden med :-)

Kontakta mig

Emelie Örnstig

Sollentuna

0709-859074

emelie@sveabus.se